Deschideţi, nu ştiţi cine e cel care bate

English: Iisus Navin and The Gibeonites Русски...

English: Iisus Navin and The Gibeonites Русский: Иисус Навин в европейских доспехах XIII века (хауберке и цервельере). (Photo credit: Wikipedia)

Într-un sat uitat de lume, trăia un bătrân, care nu avea pe nimeni. Toată viaţa a împletit la coşuri, pe care le lua la sfârşit de săptămână, ciorchine în spate, şi străbătea satele strigând, cât era ziua de mare: „Coşuri, coşuri! Hai la coşuri neamule!”. Uneori vindea câteva pe bani, pe cele rămase le împărţea, pe ceva de ale gurii. De multe ori făcea drumul înapoi spre căsuţa cu două camere, o sală şi o prispă unde îşi ducea veacul cu coşurile nevândute. De un timp bătrâneţea îl luase în primire şi nu mai putea căra sarcina în spinare. Stătea pe prispa casei şi aştepta, zile în şir, ca cineva să-i solicite un coşuleţ pentru colivă. Era un om evlavios, mergea în fiecare duminică şi sărbătorile la biserică, se ruga, făcea milostenie din ce avea, dar un gând nu-i dădea pace: dorea să-l vadă pe Domnul Iisus Hristos. În toate rugăciunile sale îl ruga pe Dumnezeu. „Doamne vreau să te cunosc, vreau să te văd…” Într-o noapte de toamnă târzie un glas i-a şoptit în vis: „Sunt Iisus, mâine voi trece pe la tine, să mă vezi”. Voios omul nostru s-a trezit din somn dis-de-dimineaţă, a pus ceva la foc, într-o ulcică de pământ, a adus apă rece în cofiţa făcută chiar de mâinile lui, a dereticat prin casă, a pus totul în ordine, a făcut o mămăliguţă, şi s-a aşezat pe scăunelul cu trei picioare, pe prispă să-l aştepte pe Iisus. Pe la prânz, a oprit în dreptul casei sale, o femeie cu un copilaş în braţe. Aceasta zărindu-l i-a dat bineţe. Bătrânul şi-a dat seama că femeia nu este de prin partea locului, şi a chemat-o să-i dea ceva de mâncare. Femeia nu s-a lăsat rugată, a venit şi a mâncat din ceea ce gazda i-a oferit. După ce a băut o cană cu apă s-a închinat, a mulţumit pentru ospăţ şi dusă a fost.  Îi mai rămăsese sub un ştergar, frumos lucrat, mâncare cât să se sature un singur om. El nu pusese în gura lui nimic, păstrând restul de mâncare pentru oaspetele sfânt ce îşi anunţase vizita în vis. A aşteptat bătrânul, pe scăunel, până când soarele scăpătase spre asfinţit. Când tocmai se pregătea să intre în casă i-a bătut în poartă un moşneag cu plete şi barba albă ca neaua, cu hainele vechi zdrenţuite, cu călcâile sângerând, plin de praf, şi de sudoare. L-a invitat şi pe acesta în casă şi i-a dat să mănânce şi să bea. Călătorul după ce s-a  văzut sătul, a făcut semnul sfintei cruci a mulţumit, şi-a luat toiagul şi şi-a văzut mai departe de drumul său. Omul nostru dezamăgit că se înserase şi Iisus încă nu l-a vizitat, s-a aşezat pe marginea patului, şi în curând a adormit. În vis i s-a arătat Domnul Hristos şi l-a întrebat: „Ce faci omule milostiv, a venit Iisus să-l vezi?” ” Nu Doamne am aşteptat toată ziua în zadar!”. „Ba am venit, cei pe care i-ai omenit astăzi, eu i-am trimis!”

Anunțuri

5 gânduri despre „Deschideţi, nu ştiţi cine e cel care bate

  1. Omul sărman, după pildele tale, îl tot aşteaptă pe Isus, crezând într-o minune. Ei bine! Niels Armstrong coborând pe scara mobilului care îl purtase spre LUNĂ, a zis: „Good luck, mr. Kowalski!” S-au chinuit, mult, serviciile secrete să afle misterul celor spuse înainte de acel, ştiut: „Un pas mic pentru om, un pas mare pentru omenire”. Abia acum s-a aflat acel mister: Copil de 9 ani, Niels scăpase mingea sub fereastra familiei poloneze vecine, KOWALSKI. Şi, a auzit, fără să vrea, ce-i spunea doamna Kowalski, soţului insistent: „Lasă-mă în pace, o să fac eu sex oral cu tine, când o zbura Niels ăsta al lui Armstrong, drept în LUNĂ”. Iar Niels Armstrong, a ţinut minte!

  2. Pingback: antologie | Dialog cu Mine Insumi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s