Şcoala misterelor=Şcoala spirituală?

English: Yarlung Tsangpo river in Tibet. In In...

Tibet

În cercuri din ce în ce mai largi de adepţi ai ezoterismului, se vorbeşte despre şcoala misterelor din antichitate, unde erau iniţiaţi în tot felul de practici, oameni care deveneau capabili de a deregla, ori a îndrepta mersul omenirii.  Aceste şcoli funcţionau pe lângă templele publice din oraşe precum Teba, Eleusis (Efes), Roma, ş.a. În aceste instituţii secrete elitele politice deprindeau pe lângă tehnicile de meditaţie, şi alte deprinderi, care nu erau vizibile, dar al căror efect era simţit pretutindeni, şi puterea de a vedea „… în inima lucrurilor putând sesiza adevărul lor – nu metaforic vorbind – ci putând vedea în realitate, ca atunci când pătrunzi cu privirea într-un metal şi-l faci să se topească.”  Ani de zile personalităţi ca: Cicero, Cezar August, Platon, Alexandru cel ,Mare, Eschil, şi încă mulţi alţii urmau cursurile acestor instituţii de învăţământ. Învăţăturile primite erau atât de bine păstrate în secret, mai abitir decât problemele de înarmare nucleară a Iranului de azi. Îstoria, consemnează cazuri când unii din învăţăcei dezvăluiau secretul erau executaţi, fără nicio problemă. În Biblie, în toate cele patru evanghelii, ni se vorbeşte despre Iisus Hristos, până la vârsta de 12 ani, când ni se relatează că mergând cu părinţii săi la Ierusalim, s-a rătăcit de aceştia, şi a fost găsit după trei zle de căutări în templu, punând întrebări, şi dând răspunsuri, care îi uluia pur şi simplu pe auditori, şi slavă Domnului, erau acolo preoţi, cărturari, farisei şi alte soiuri de oameni care cunoşteau în detaliu, scrierile V.Testament, în general, şi Legea lui Moise în special. De la acesteveniment şi până la Botez, nu se suflă o vorbă. Unii spun că Iisus în tot acest răstimp a lucrat ca dulgher, alături de Bătrânul Iosif. Alţii spun însă că Iisus în această perioadă de timp, ar fi fost în mai multe locuri, unde a dat învăţături în şcolile spirituale – unele dintre ele pe teritoriul României, altele în Tibet. Nu am certitudinea să afirm că Iisus ar fi fost pe teritoriul ţării noastre, dar cu siguranţă, Şcoala Spirituală din Carpaţi, a avut o clasă în zona Aşezărilor Rupestre din triunghiul: Aluniş-Nucu-Ruginoasa. Tot aici în preajma celor 29 de schituri, mănăstiri şi sihăstrii, au funcţionat cu mult înaintea erei noastre şcoli ale misterelor, despre care aminteam la început.

Reclame

Un gând despre „Şcoala misterelor=Şcoala spirituală?

 1. Nu-i exclus.
  La cum sint prezentati dacii in frizele romane si pe Clumna lui Traian , nu s-ar zice ca erau prizonieri ci parteneri.Si-atunci s-ar putea explica ca romanii au venit in Dacia sa protejeze populatia de invazii,de …
  Asa s-ar explica si titulatura de „IO” folosita de unii domnitori.
  Nelamurirea mea ar fi ,cum se poate ca niste secrete atit de bine pazite sute de ani,incit erau ucisi cei care spuneau ceva si cei care ar fi putut afla ceva, iar acum sa fie la indemina unor ,destul de multi, care le vind la cine are dispozitia sa plateasca niste cursuri?Ce vind ei?
  Nici preot sau calugar nu poate fi oricine sau in orice conditii.
  Nu vorbesc de tehnicile importate din orient, sau de pe la samani.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s