Tot ce dăruim săracului, Lui Hristos dăruim

În primul an după evenimentele din decembrie 1989, într-o comună de munte a sosit din Franţa, un camion cu ajutoare, mai exact cu îmbrăcăminte. Autorităţile au anunţat locuitorii să se prezinte în faţa Primăriei şi să primescă fiecare ce are nevoie. În câteva minute se formase deja un rând consistent ce se întindea pe câţiva zeci de metri. Venea fiecare cerea, şi încerca hainele de care aveau nevoie, le luau şi plecau acasă liniştiţi şi oarecum fericiţi. Un om a venit şi a cerut o şapcă, o cămaşă, pantaloni de blugi şi o pereche de adidaşi. A mulţumit, dar în loc să plece acasă, s-a aşezat din nou la rând. Când a ajuns în faţa celor care împărţeau ajutoarele a repetat aceeaşi dorinţă. Le-a probat, le-a împachetat frumos şi s-a aşezat iarăşi la „coadă”. Când s-a înfăţişat a treia oară în faţa comisiei, unul din mai marii comunei i-a zis: „Ţie nu-ţi mai dăm, ai venit până acum de două ori, vrem să mulţumim pe toată lumea!” Ruşinat omul a vrut să se retragă, dar cel ce îl repezise, i-a zis: „Fiindcă ai stat atât la rând uite îţi mai dăm un rând de haine, dar de-acum să nu mai vii”. Stingherit ţăranul le-a primit şi s-a întors la casa lui. După ce ultimul om a primit mult râvnitele haine „străine”, cei din comisie au constatat că le mai rămăsese o grămadă de lucruri. Seara, cel care a încercat să-l refuze pe omul care a stat de trei ori la rând, înainte de culcare şi-a început rugăciunea în faţa icoanei Mântuitorului Iisus. Spre sfârşitul rugăciunii, vede că din icoană coboară Însuşi Iisus Hristos, îmbrăcat cu hainele pe care le primiseră bietul român şi zise: „Uite, cele trei rânduri de haine cu care l-ai miluit pe omul acela . Să nu-ţi pară rău, pentru că tot ce dai săracului, Mie îmi dai”

Reclame

3 gânduri despre „Tot ce dăruim săracului, Lui Hristos dăruim

  1. Mare e Christos ăsta, …în închipuirea voastră! Să fie sănătos, că n-a existat și nu există decât în mintea celor sărci cu duhul, care n-au citit în viața lor nici o carte serioasă, ci doar Biblia (dac-au citit-o! Mai degrabă au înghițit, pe nemestecate, dumicații băgați pe gât, cu forța, de popime și marii șmecheri, care-au trăit, și trăiesc, bine mersi, pe seama minciunilor religioase)
    Ar cam fi cazul s-o lăsați mai moale cu Iisus… evreul, Fiul lui Dumnezeu – altă minciună, că nici ăsta nu există nicăieri, ori dacă a existat, a fost un papă-lapte, neputincios, că nu și-a salvat fiul de la crucificare, să-și dovedească puterea! Nu mai zic că n-a ajutat Omenirea cu nimic, niciodată, în nici un fel.
    Așa că lăsați-vă, stimabililor, de minicunile pe care ni le-a servit Constantin cel Mare și mumă-sa – doi nemernici, care-au pus la pământ Pantheonul Zeilor, spre a-și legitima ei puterea… „dată de Dumnezeu” – așa cum susținea până și Hitler!
    George Ene – dr în filosofie, dar și absolvent „Sola Scriptura”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s