Mărul discordiei… în creştinism

Irak uebersichtskarte

Motto: „Mărul ascunde în el secretul întregii livezi” (Girel Barbu)

Am folosit în unele din umilele mele scrieri, poezii, aforisme, eseuri, ca temă principală mărul. Toate aceste „creaţii” au fost de fapt dedicate unei fiinţe dragi, care a fost este şi cred, va să mai fie o sursă de inspiraţie pentru mine. De ce mărul? Pentru mai multe motive. În primul rând pentru că mărul a fost fructul interzis primilor oameni din Grădina Edenului. Acest fruct nu a fost nici banană, nici portocală, nici smochină, ci mărul, singurul fruct de genul masculin, care are o semnificaţie deosebită în iconomia mântuirii, de care însă nu mă voi ocupa acum, aici. Sunt mulţi oameni care ştiu din surse  mai puţin, sau îndeajuns  verificate, că Paradisul a fost în Irak, între cele două fluvii, Tigrul şi Eufratul, dar uită că mărul, acest pom sacru nu creşte în acele zone aride ale pustiului, condiţiile lui de creştere dezvoltare şi rodire fiind în zonele temperate. Papa Ioan Paul al II-lea care a cutreierat tot Mapamondul, a spus despre ţara noastră în mult discutata vizită făcută în România că „… aici este Grădina Maicii Domnului”. Şi avea dreptate! Priviţi imaginile în care sunt cei doi protopărinţi ai omenirii Adam şi Eva şi veţi constata o similitudine izbitoare cu imaginile „Gurii noastre de Rai”.  Aşadar Raiul pământesc aici a fost, pe teritoriile locuite de români. Sunt din ce în ce mai mulţi specialişti din toate domeniile care susţin această teză, inclusiv, dar mai ales, din afara ţării. Conform textelor sanscrite, arienii care au migrat din tinda Carpaţilor, au creat două centre culturale indiene, şi au lăsat scrieri într-un alfabet propriu , la fel ca cele de pe tăbliţele de plumb folosite de geţi, unde se vorbeşte despre Muntele Sfânt unde se găsea Mărul Roşu, adică Pomul Vieţii. Acest Munte Sfânt despre care vorbesc strămoşii nu e altul decât Kogaionul, sau Ţinutul Luanei. Românii sunt singurul popor din lume care a păstrat de-a lungul mileniilor mărul ca pe un element sacru. Amintim în treacât colindele de Crăciun, vechi de când e lumea, cu „florile dalbe de măr”! Iubite cititorule, dacă ai la îndemână un măr, secţionează-l pe jumătate şi vei constata că seminţele sunt dispuse în nişte buzunăraşe în formă de stea cu cinci colţuri. Steaua cu cinci colţuri care apare pe monezile din secolele VI-V î.Hr. sunt de origine tracică, o ramură a strămoşilor noştri, şi ele descriu traiectoria unei planete care influienţează gravitaţia şi energia pământului. Aşadar mărul… !

Anunțuri

5 gânduri despre „Mărul discordiei… în creştinism

 1. De fapt nu marul a fost fructul oprit. Sfanta Scriptura nu reda nici un pasaj biblic care sa faca referire la … mar.
  Aceasta referinta o gasim in mitologie si traditii dar in Sfantele Scripturi, niciodata.
  Iertati-mi va rog cutezanta.
  Geneza relateaza despre un fruct. ” fructul oprit” „.
  In Cartea intai a lui Moise, Geneza ( Facerea) capitolul 3 versetele 1 pana la 6 scrie despre ” rodul pomului din mijlocul gradinii….”
  Cu pretuire, JG.

 2. Gradina Edenului, Raiul pamantesc creat de Dumnezeu Atotputernicul, se gaseste in ” tara dintre rauri” intre Tigru si Eufrat. Nicidecum in Romania.
  Un rau iesea din Eden si avea patru brate.
  1. Pison
  2.Ghihon
  3. Hidechel adica, Tigru
  4. Eufrat

  Acestea sunt cele patru brate a raului care curgea din Eden ( Rai).
  Intre Tigru ( Hidechel) si Eufrat era asezat Raiul.
  Acolo era Pomul Cunostintei binelui si raului si Pomul Vietii. Facerea capitolul 2.
  Chiar nu scrie despre nici un mar. Nu stiu de unde ati luat aceste povestioare frumos impletite

  • Da, aveți dreptate, nu se spune nicăieri în Biblie că mărul ar fi fost „fructul oprit”. Știm însă că în locurile unde se presupune că a fost Edenul, cresc fructe exotice. În niciun caz, fructul nu a fost o banană, nici măslină, cum cu siguranță nu a fost o nucă sau o gutuie. Tradiția, pe care nu trebuie să o ignorăm, ne vorbește de măr. Eu, și ca mine sunt tot mai mulți români care susțin argumentat, că noi nu suntem urmașii Romii. Tăblițele de la Tărtăria conțin cea mai veche scriere din istoria omenirii, iar pe o tăbliță de la Sinaia se găsește un desen care sugerează Nașterea lui Iisus și asta cu mult timp înainte. La noi, pe teritoriile „Gurii de Rai”, a fost leagănul civilizațiilor pământești. Lumea de aici începe, cu siguranță!

   • Nu replică ci completare ! De ce nu le spui și de tăierea mărului pe VERTICALĂ , căci se pare că de ”acolo” a pornit păcatul !!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s