Stâlpii Tainiței

Ce știm despre Stâlpii Tainiței?

Primul și cel mai important lucru, știm că sunt o realitate, că ei există. Sunt niște stânci, colțuroase de culoare alb-cenușiu, ce cresc parcă din pământ ca niște colțuri de măsele uriașe, cu forme neregulate. Se găsesc între localitățile Ruginoasa din comuna Brăești și Gura-Teghii, în pădurea Tainița din Munții Buzăului, în apropierea locului numit Poiana Fulgerișului. Venind dinspre Gura-Teghii, pe o veche potecă care lega în trecut cele două sate, aceștia se află pe partea stângă, cam la jumătatea distanței dintre apa celor două Bâști, și Muchea Stâlpilor, – un vârf din pădurea Băleanca, într-o zonă aproape de cărare, dar greu accesibilă, unor oameni, neantrenați pentru urcușul pe munte.

Ce nu știm despre Stâlpii Tainiței?

Deoarece despre aceste stânci s-au inventat fel de fel de povești, și legende și prea puține adevăruri bazate pe cercetări amănunțite, nu știm ce să credem. Unii susțin sus și tare fără argumente, că aici e vorba despre niște fenomene stranii, spre exemplu, cel care se apropie prea mult de acest spațiu, este oprit de o energie necunoscută, și împiedicat să treacă o barieră magnetică. Alții spun că între stâlpi este un spațiu care duce într-o lume paralelă cu lumea noastră și în sfârșit se găsesc și din cei care cred că aici se petrec fenomene asemănătoare Triunghiului Bermundelor.

Ce nu trebuie șă știm?

Ei bine, se pare că nu trebuie să știm prea multe. Sunt interese oculte care interzic difuzarea mai multor informații, cenzurarea lor prin metode mentale sofisticate, și împiedicarea, tocmai prin dezinformarea unor date certe, pentru a-i descuraja pe temerari să întreprindă cercetări sistematice.

Care este părerea mea?

Am văzut absolut întâmplător aceste ciudățenii, acum mai bine de patru decenii, când nu le-am dat nici cea mai mică atenție. Părerea mea sinceră e că sunt prea multe taine care se lasă greu dezlegate, dar că acțiunea nu trebuie abandonată. Îi îndemn și-i încurajez pe cei interesați să încerce, dar să fie foarte atenți, cui și ce „ciripesc” despre ce văd. Mergeți, vedeți, dar „ciocul mic”

 

Reclame

3 gânduri despre „Stâlpii Tainiței

  1. Ipoteza ,referitoare la artefactul prezentat de fotografia alaturata,din punctul de vedereal meu,cred ca reprezinta o sectiune de dinti fosilizati de dinozauri ,un artefact pietrificat al unor ere preistorice…..analiza cu carbon C14. la laboratorul Magurele…poate elucida misterul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s