Supertehnică antică

Unele desene ce se pot vedea pe pereții unor peșteri din lume înfățișează vehicole zburătoare asemănătoare OZN-urilor din contemporaneitate. Și în țara noastră se pot vedea astfel de scrijelituri în piatra dură a unor peșteri. Una din acestea se află în Munții Buzăului, mai exact în Peștera „Fundul Peșterii” de la Nucu. Aici se găsesc desenate ființe asemănătoare omului purtând costum de cosmonaut. Coroborând imaginea acestui desen cu legenda „Țara Luanei” unde se vorbește de un atac extraterstru, și incendierea cetății unde sălășluia această ființă misterioasă, descoperirea așezării cu pământul ars în adâncime de o jumătate de metru, și toponimul Poiana Fulgerișului din masivul Tainița aflat în apropiere ne conduce la ideea că aici a avut loc un atac nuclear, acum câteva mii de ani.

Legendele care încă mai circulă în diferite părți ale pământului și mă refer aici doar  la țări cu o bogată tradiție legendară, China, spre exemplu, ne spun că în trecut oamenii zburau cu preșuri zburătoare, ori în care de foc (vezi Sf. Ilie, care de asemenea ni se povestesc scrierile scripturistice, s-a urcat la cer într-o căruță de jăratic). Scrierile chineze ne încredințează că că unul din împărații lor antic, Shun, a poruncit să se construiască un aparat zburător, prevăzut cu o parașută.

Numeroasa armată a lui Alexandru cel Mare se crede, ar fi fost oprită lângă fluviul Ind de niște aparate zburătoare, asemănătoare unor discuri. Această întâlnire misterioasă a provocat multă spaimă printre soldați, cai și elefanți și au refuzat înaintarea, fiind pur și simplu paralizați mental.

Leonardo da Vinci a făcut niște desene interesante, care înfățișau un elicopter, fiind inspirat după unele schițe chineze antice.

Și scrierile biblice ne vorbesc, e adevărat într-un alt context, despre călătorii nonconvenționale, exemplul cel mai concludent fiind vizita pe care i-a făcut-o înțeleptul Solomon reginei din Saba, într-un vehicol de foc.

Poveștile nu ar avea haz dacă nu am pomenii aici și de călătoria unui inginer chinez, care în anul  2309 î.d.Hr. a pornit cu o pasăre cerească, probabil o rachetă spre satelitul natural al pământului, luna, pe care zice-se a și aselenizat. Raportul făcut în acest sens seamănă cu cel al astronauților navei spațiale Apollo.

Într-un text viitor vom aborda levitația.

Anunțuri

Un gând despre „Supertehnică antică

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s