Spovedania, o necesitate?

Mi-am propus să scriu astăzi despre spovedanie, atât cât îmi  îngăduie priceperea. Hai să comparăm sufletul, pentru că spovedania ajută în primul rând curățirea acestuia, cu o cămașă. De fapt așa și este până la urmă, o cămașă spirituală. La început când îmbrăcăm cămașa este curată, să presupunem de culoare albă, pentru că și sufletul pruncului nou-născut este pur. Cu timpul cămașa începe să se murdărească.  Azi o pată, mâine alta, și cămașa nu mai este ca nouă. Din silă, sau din ignoranță, nu dăm cămașa la spălat, amânând de la o zi la alta. Și uite-așa cămașa este din ce în ce mai greu de purtat. Simțim noi înșine greutatea purtării ei, dar o simt și cei din jurul nostru. Lumea începe să ne ocolească, să nea dea cât mai puțină atenție. Degeaba suntem inteligenți, bine informați, frumoși la chip și cu bune intenții, dacă cămașa cu care ne îmbrăcăm este murdară. Să ne închipuim un iscusit orator în fața unei mulțimi, care rostește o prelegere savantă, dar oamenii observă că gulerul cămășii nu a mai fost spălat de când a îmbrăcat cămașa. Cândva, ne dăm singuri seama, ori ni se atrage atenția de cineva că trebuie să spălăm cămașa. Numai că pentru a o spăla, fiind foarte murdară, trebuie să folosim mult detergent și necesită multă frecare. Până la urmă cămașa devine curată, dar nu mai are acel alb ca atunci când am îmbrăcat-o prima oară. La fel se întâmplă și cu sufletul care se murdărește cu păcate. Curățirea lui se face doar prin spovedanie. Cu cât ne spovedim mai des, sufletul e mai curat. Cu cât însă ne spovedim mai rar și doar la bătrânețe, când sufletul arată precum cămașa oratorului din povestioara noastră, chiar dacă se curăță cât de cât, rămân urmele murdăriei, nu mai are puritatea pe care a avut-o când l-am primit cadou de la Dumnezeu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reclame

Un gând despre „Spovedania, o necesitate?

  1. Pruncul nou născut nu este pur , ci are păcatul primordial la bază şi încărcătura sufletească a neamului din care provine ca bază de pornire ! BOTEZUL schimbă toate acestea , prin scufundarea aparentă în apa de botez , dar de fapt în ENERGIILE CREATOARE ŞI PURIFICATOARE ce-i sunt transferate în acel moment , din „CRISTELNIŢA ENERGETICĂ ; DIVINĂ ce se „suprapune celei pământeşti , ea fiinde plină cu acele energii !
    O mărturisire a păcatelor , prin care primim o iertare DIVINĂ , nu ştiu în ce ” procentaj” , se face în faţa unor persoane , de obicei două , căci încă o PERSOANĂ , IISUS , este prezentă în acea „adunare , ascultând această mărturie ca martor nevăzut şi reprezentant al JUDECĂTORULUI SUPREM !
    În societăţile „civilizate ” locul preotului , legătura cu DUMNEZEU , este luat de „psihanalişti” ce , pe baza unor teorii , reguli şi „precepte” umane minimale , încearcă un gen de reintegrare a inteligenţei şi nu a sufletului , în societatea alienantă din care tocmai încercau să iasă ! Mai mereu , rezultatul este apelarea la medicaţie , că de , trebuie să trăiască şi industria farmaceutică , pentru „reintegrarea” în sclavagismul de stat , nu pentru un tip de gândire real , adaptat TOTULUI , ÎNTREGULUI !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s