Suflete de vânzare (?)

Mântuitorul ne învață să nu ne pierdem sufletele chiar dacă ar fi să câștigăm lumea. Lumea este și nu este, a fost și va fi, dar sufletul este unul singur primit cadou de la Dumnezeu, o singură dată, el nu se repetă. Odată pierdut nu mai poate fi recuperat. Nici rugăciunea cât de multă putere ar avea nu ne mai ajută să ne (re)găsim sufletul. Prin rugăciune putem dobândi și redobândi multe, dar nu să ne luăm sufletul înapoi. În zilele noastre mai abitir ca oricând, există tendința pierderii sufletului. Se duc campanii înverșunate,, concentrate, pentru a ne vinde sufletul pe te miri ce: o pungă de mălai, o sticlă de ulei, un mic, o bere, un pix. Lucruri de nimic care își pierd valoarea și utilitatea cât ai zice pește. Mai marii lumii asta urmăresc, și o fac cu multă măestrie, încât totdeauna își ating ținta. Unii dau vina pe sărăcie. Sărăcia a fost dintotdeauna, și va fi cât e lumea și pământul. Nimeni nu a devenit sfânt din perspectiva bogatului, chiar dacă au fost sfinți care mai înainte vreme au avut bogății. Și-au dat seama însă la timp că bogăția este efemeră, și au înlocuit-o cu bogăția spirituală care este veșnică. Nimeni nu este împotriva bogăției, dar trebuie să aibă un hotar – până aici –  mai încolo începe Infernul. Să avem așadar grijă, mai ales acum când ucenicii vicleanului bat ulițele și străzile țării îndemnând oamenii să-și vândă sufletele.

Reclame

3 gânduri despre „Suflete de vânzare (?)

  1. Frumoasă exprimare, viata este ca o uzină cu experienţă, zi şi noapte lucrează pentru binele nostru, pentru a nu ne da performanţă în greşeli, în consumul de rău nenecesar, să mergem aşadar pe densitatea iubirii.

  2. Și totuși , dacă ân ultima clipă recunoști ADEVĂRUL și îl îmbrățișezi pe DUMNEZEU ca pe SINGURUL PĂRINTE , EȘTI MÂNTUIT PRECUM tâlharul de pe CRUCE !

  3. La urma urmei, gandind la toate aspectele vietii :bune si rele…nu gasesc a fi ceva rau in a poseda avere.Poate fi rezultatul muncii tale (cinstite !) , poate fi o mostenire venita dar care nu are valoarea muncii proprii depuse cu efort si staruinta…Indiferent cum sta cazul, IMPORTANT este CUM , in ce fel folosesti banii , sa nu ii lasi ca sa-ti subjuge mintea si apoi sa-ti piarda in final sufletul. Sa mergi pe calea dreptei socoteli , sa ajuti oameni mai putin norocosi oriunde este nevoie si sa pastrezi numai ce-i necesar ca impreuna cu familia ta sa te bucuri de o viata decenta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s